Reklam

 
Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 23 av 23

Ämne: Bestämmelser för vårt framtida modellflyg

 1. #21

  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  7 732
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Ville - jag är medlem i SMFF och RCFF och mycket engagerad i vår lokala klubb så det får nog räcka just nu. Borde finnas andra - inte minst sådana som inte är med i lokala klubbar och därför med all sannolikhet behöver slåss än mera för att få flyga hyfsat fritt även framledes.
  Roger

 2. #22
  Flahultarns avatar
  Reg.datum
  jan 2012
  Inlägg
  488
  Jobb
  Månsysslare
  Klubb
  RFK Skilling

  Standard

  Såja, nu verkar det som hoppet återvänt =)
  http://www.kamerabild.se/nyheter/fot...nte-vervakning

 3. #23

  Standard

  Det var ett rejält steg i rätt riktning! Dock gäller väll denna tråd mest modellflygets kommande reglering och inte så mycket kamera-lagarna.
  Men jag håller tummarna för att detta går igenom så vi kan FPV-flyga lagligt i framtiden. Dock kan man tycka att dom vrider till det i onödan när dom inte ändrar reglerna för kamera-övervakning utan bara säger att "kamera på drönare är inte övervakning". Då blir det så att man inte får ställa kameran på ett stativ och filma sig själv när man dribblar med en boll i parken, däremot blir det okej att hänga upp en drönare i GPS-hold som filmar. Man kan förmodligen även ställa en drönare på marken och använda den som stativ eftersom "kamera på drönare är inte övervakning" men ett vanligt kamera-stativ är fortfarande olagligt.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •