Reklam

 
Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 24 av 24

Ämne: Limpistol för form!?

 1. #21

  Reg.datum
  okt 2010
  Inlägg
  473
  Jobb
  Ingenjör
  Klubb
  RCFF -Ingen klubb- Bor i GBG

  Standard

  Jag får nog slå ett ordentligt slag för både UHU Por och Multiplex Zacki CA.

  Byggde min Magnum med smältlim men med tiden har jag faktiskt bytt ut fogarna en efter en mot Por eller Zacki allteftersom de med smältlim har blivit dåliga.

  Por funkar både att våtlimma och att använda som klassiskt kontaktlim, dessutom har jag strukit det tunt över vingroten och framkantlisten som ofta skadats. Även på RC-bilskarosser och skor.

  Zacki har precis den där rätta konsistensen för att det skall bli bra när man applicerar och är precis lagom flexigt för att inte "sprödbrytas" av som många CA gör. (Det finns nån supertunnflyt variant också för den som vill ha det men den köpte jag bara en gång då den var som det vanliga CA:t). Har lagat allt möjligt med Zacki; dragkedjor, barnens gummiankor, knäckta RC-bilar, Beybladearenor... listan är låååång. Och givetvis skador på mina Elapor flyg.

  Smältlimmen blir för hårda och spröda för foam tycker jag, lite samma som epoxi. Och väger styggt mycket. De lossnar till slut.

  PU-lim använde jag förr, såntdär som expanderar. Men saknar det inte längre.


  FliteTest får smältlim att verka lätt och bra men jag vete sjutton... tycker det håller måttet för barnens pyssel ungefär.
  Kör flygplan, med eldrift eller på hang.

 2. #22

  Standard

  Jag tycker att kicker förstör fogen. Jag duttar dit lite kicker på ett par ställen för att fixera fogarna med när det krävs men förstärker gärna fogarna vid nästen med mediumtjock eller tjock CA efter att kickern slutat verka. Dåligt CA lim kanske är skört även utan kicker men det vet jag inget om.

  Använder mest Great Planes CA men väljer MPX CA när jag kan välja.

  UHU Por är också förbannat bra.

  Jörgen

 3. #23
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  Aha.nu har jag mest lödit med quads här, sa ni inte att CA var bäst att åter fästa servohornet till mitt.höjdroder på Heron (elapor)??? Är det bättre att gå o köpa uhupor på tisdag då det är slut för mig!?

  Skickat från min SM-G800F via Tapatalk

 4. #24

  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  7 732
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Nä Gustaf, vi sa faktiskt att våtlimning med UHU Por var att föredra. Eftersom den fogen har en aning flexibilitet och det limmet fäster på det mesta.
  Roger

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •