Reklam

 
Resultat 1 till 2 av 2

Ämne: Corona-pandemin och modellflyget

 1. #1

  RCFF - Administratör
  kjnis avatar
  Reg.datum
  nov 2009
  Inlägg
  1 752
  Klubb
  Östersunds Modellflygklubb

  Standard Corona-pandemin och modellflyget

  Startar den här tråden för att samla ev diskussion som handlar om Corona-pandemin i relation till modellflyget.

  RCFFs styrelse har publicerat bifogat dokument som kan utgöra en starpunkt för hur vi hanterar den kommande modellflygsäsongen.

  RCFF_Corona_3.pdf

  Med vänlig hälsning,
  För RCFFs styrelse / Kjell Nilsson
  Senast redigerat av kjni den 2020-05-03 klockan 15:38. Anledning: Uppdaterat pdf

 2. #2

  RCFF - Administratör
  kjnis avatar
  Reg.datum
  nov 2009
  Inlägg
  1 752
  Klubb
  Östersunds Modellflygklubb

  Standard


  Då vi snart går in i flygsäsongen med många planerade lokala och landsövergripande modellflygträffar och tävlingar vill RCFF förmedla följande:


  I grunden är det Folkhälsomyndighetens rekommendationer som gäller och där finns mycket information att hämta. Så även på Krisinformation.se.

  RCFF tar inte fram eget material med information utan förmedlar och hänvisar till det som Folkhälsomyndigheten ger ut för att undvika egna tolkningar och risken att vi sprider desinformation.

  Vad gäller träffar och olika evenemang är gränsen just nu satt till 50 personer samtidigt som Folkhälsomyndigheten uppmuntrar till utomhusaktiviteter med social distans som t ex fotbollsträningar mm. Aktivitet vid ett modellflygfält kan väl i flera avseenden bedömas på liknande sätt.

  Varje arrangör måste göra en riskbedömning utifrån hur utvecklingen av pandemin ser ut just då i den aktuella regionen samt läget i landet i stort och vid behov rådgöra med smittskyddet lokalt.

  Vilka restriktioner som gäller resor i sommar kan vi just nu inte förutse utan där måste vi följa utvecklingen och se vilka restriktioner som då är gällande vid tidpunkten för arrangemanget.

  För aktiviteten på det egna modellflygfältet kan ett sätt att bidra till minskad smittspridning vara att skriva ut de informationsblad som finns i slutet av detta dokument och anslå på lämplig plats.

  Se också till att det finns möjlighet att följa råden om god handhygien med t ex handsprit om det inte finns möjlighet till handtvätt med tvål och vatten. Håll gärna kontakt med varandra men på rekommenderat fysiskt avstånd.

  Vi får tillsammans fortsätta att bevaka utvecklingen och med sunt förnuft göra det bästa av rådande situation.


  RCFFs styrelse

  RCFF_Corona_3.pdf
  Senast redigerat av kjni den 2020-05-03 klockan 15:39. Anledning: Tagit bort kommentar om påsken som ju passerat.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •