Reklam

 
Resultat 1 till 6 av 6

Ämne: Y-kbael till fartreglage

 1. #1

  Standard Y-kbael till fartreglage

  Sätter upp en Multiplex Twinstar för FPV. Har bara en kanal ut från FC för Esc. Har någon med framgång prövat att köra två ESC med y-kabel från en kanal på mottagare/FC?

 2. #2
  Michaels avatar
  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  1 726
  Klubb
  Höglandets MFK, RFK Fyris, PAMPA

  Standard

  Jag har använt dubbla ESCer vid några tillfällen. Eftersom bägge ESC:erna (normalt) skulle ge spänningsmatning till mottagare och servon, så har jag för säkerhets skull lossat på + kabeln för en av ESCerna så att endast den andra ESCn bidrar med spänningsmatning. Signal- och - kablarna ska vara anslutna till mottagaren på vanligt vis för denna ESC.
  Det är kanske är en helt onödig försiktighetsåtgärd, men det är så jag gjort.

 3. #3

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Michael Visa inlägg
  ...Eftersom bägge ESC:erna (normalt) skulle ge spänningsmatning till mottagare och servon, så har jag för säkerhets skull lossat på + kabeln för en av ESCerna så att endast den andra ESCn bidrar med spänningsmatning...Det är kanske är en helt onödig försiktighetsåtgärd, men det är så jag gjort.
  Om ESC:erna har switchad BEC ("SBEC", "UBEC") ska man absolut koppla bort plusledningen från en av dom. Switchad BEC förekommer framför allt på ESC:er som klarar hög batterispänning typ 6S LiPo.
  /Leif

 4. #4

  Standard

  Du kan ju dela på matningen också, tex ena ESCens BEC matar mottagaren och servona. Andra ESCens BEC matar nåt annat. Eller plocka bort pluskabeln på bägge och skaffa en fristående BEC av nåt slag, tex CC har ju en liten blå knodd som är lätt. Finns flera lätta små som säkert räcker till allt du behöver.
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

 5. #5

  Standard

  Nu jar jag testat och mata signalen till båda ESC från en kanal med Y-kabel. Jo, jag plockade bort + tåten på den ena ESCen. Fick samma varvtal på båda motorerna. När jag kör från FC:en så matar den RX så då är det bara signal och jord som kopplas till ESC. Nästa steg är att få plats med FC:en i MX Twinstar som är rätt trång. Får väl rapportera hur det går när grejorna är på plats. Kör iNav på FC:en, vet inte om några av er nyttjar den för FPV?

 6. #6
  larsmns avatar
  Reg.datum
  jul 2015
  Inlägg
  350
  Jobb
  Pensionär
  Klubb
  Borglanda RC-klubb

  Standard

  Testade en RCFactory Paddlestar i morses med en icke moddad Y-kabel mellan två ESC:er. Slutade med att ena motorn (T-motor 2206) slutade fungera samt att jag fick byta ena ESCn .

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •