Reklam

 
Resultat 1 till 4 av 4

Ämne: Pica Sim

 1. #1

  Standard Pica Sim

  Sökte men hittade ingen som postat om Pica Sim så tänkte tipsa om denna simulator för bland annat hangflyg

  http://www.rowlhouse.co.uk/PicaSim/
  /Dave

 2. #2
  larsmns avatar
  Reg.datum
  jul 2015
  Inlägg
  377
  Jobb
  Pensionär
  Klubb
  Borglanda RC-klubb

  Standard

  Har flyget Picasim i 4-5 år, gränssnittet är för plattor och ev. Apple, rätt knöligt för PC-folk. Också andra benämningar än de radios jag har, så expo/dual och maxutslag är svåra att ställa in. Dock, när jag lyckades köra den via radions trainerport kändes den mer realistisk. Men, som sades ovan, segelflygvarianterna känns bäst.

 3. #3

  Standard

  Ah den funka bra med Radiomaster tx16s.
  /Dave

 4. #4
  larsmns avatar
  Reg.datum
  jul 2015
  Inlägg
  377
  Jobb
  Pensionär
  Klubb
  Borglanda RC-klubb

  Standard

  Har kört Picasim i ca 5-6 år, både PC, platta o telefon. Som nämnts, konfigurering är platt-stil även på PC och jobbig samt lite svårt att spara o återställa sparade inställningar pga interfacet.

  Har använt primärt Taranis Q7X men pga dess extremt korta batteritid (1 tim som sim) är jag på väg över till min Spektrum NX8. Krävde en del output-flytt för att få alla kanaler. Är lite sur på att radiotillverkarna inte har både Wifi som Bluetooth, BT-moduler ligger idag på ca 200 kr och det går tydligen att koppla Picasim via bluetooth på PC. Kör båda via USB istället. Språkbruket för konfig är dessutom inte normalt för en Taranis eller Spektrumflygare, tog tid att hitta Expo eller om det är Dual ??

  Jämfört med Multiflights trevliga sim, är Picasim, som sagts ovan, lite udda men klarar även lite äldre PCs i motsats till Realflight.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •