Reklam

 
Resultat 1 till 2 av 2

Ämne: Borstlös minimotor till en Teknikmagasinet Cub - två frågor

 1. #1
  larsmns avatar
  Reg.datum
  jul 2015
  Inlägg
  350
  Jobb
  Pensionär
  Klubb
  Borglanda RC-klubb

  Standard Borstlös minimotor till en Teknikmagasinet Cub - två frågor

  OK,

  lite fel forum att ta upp billiga massproducerade leksaksinomhuskärror, men har miklat lite med en och stött på problem med motorn.

  Köpte den på ren impuls, en No-name från Teknikmagasinet för 4-5 år sedan. Den var kul, men ... fruktansvärt kort flygtid med sina 180 mAh Lipo-stänger. Provflög med ett 250 mAh quad batteri fasttejpat och motorn orkade motsvarande 380 mAh. Men när jag bytte till quad-batterikopplingen, brann ett av linjärservona på mottagaren.

  Senare gick jag Spektrum-vägen. Fick tag i en utgående micro-Spektrummottagare med två linjärservos på rea. Dock, mottagaren, till E-flights B-17, var av nyare modell med enbart borstlösa ESC-uttag (4 st!!). Och min Cub har en inline borstad motor, kopplad via växellåda.

  Och här är mitt problem, det finns massor av borstade små-quads motorer i samma dimension på marknaden, men inga oborstade (utom i Kina, men inte innan inomhussäsongen börjar). Samtidigt, jag har en en "gammal" oborstad Hextronix 10 gr 2000 kv outrunner som inte passar med växellådan, men viktmässigt verkar motsvara nuvarande drivlinas vikt.

  Frågorna är :

  1. Skulle jag kunna driva kärran direkt från Hextronixmotorn eller skulle den ha för hög rotation?

  2. Utan att ha en esc för borstade motorer på kortet, finns någon annan väg att driva originalmotorn?

 2. #2

  Reg.datum
  jan 2014
  Inlägg
  132
  Jobb
  Mjukvaruutveckling
  Klubb
  AKMG

  Standard

  1. Hade en StevensAero Skybuggy 100 med en sån motor och 2S 180 mAh och 250 mAh, gick jättebra. Vet dock inte hur bra det blir med 1S, kan bli för lite varv möjligen?
  2. Fanns konvertering att driva en borstlös motor från ett borstat reglage för t ex Blade nano CPS, andra hållet vet jag inte.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •