Poledance har rätt mycket stigma runt sig och det är många som inte riktigt vet vad det är, men samma människor har ofta en åsikt. Vi har därför skrivit denna artikel för att reda ut för dig som läsare vad poledance är. Men först kommer vi att gå igenom de olika åsikter folk faktiskt har om vad det är. 

Träning: Många som håller på med poledance hamnar i denna kategorin som tycker att det är träning. Det är inte så konstigt med tanke på att man blir starkare, får bättre kondis, koordination och en snyggare kropp. Man kan dessutom göra det regelbundet med planerad träning och det finns till och med tävlingar i poledance för det som tar det väldigt seriöst. Vissa skulle till och med kalla det för sport. 

Striptease: Det är kanske inte så konstigt att poledance förknippas med striptease då strippor dansar runt stänger på ett förförsiskt sätt. Och det är en del av deras jobb att kunna dansa poledance. Men hur bra strippor är på att dansa runt stången är väldigt varierande då det bara är en del av de gör för att tjäna pengar. De riktigt pengarna kommer från att de säljer privata danser till kunderna genom att lyssna på dem och prata med. 

En hobby: Nog för att träning är en hobby, men här menar vi mer som något man gör lite då och då när man känner för det. Det är nog den punkten som är den minsta av dessa tre men fortfarande stor nog att vara top 3. 

Så vad är sanningen 

Sanningen hamnar någonstans mitt emellan de tre sakerna. Att säga att det inte är striptease är inte riktigt rätt, då det är en del av deras jobb. Men det är en hobby som man bör uttöva regelbundet så vi anser att det är träning. För de flesta för hälsan och nöjet av att göra det, för några få andra är det för att de behöver det i jobbet. 

Vart tränar man poledance?

Det vanligaste är kanske att man går till en dansstudio och tränar med andra som gillar att dansa poledance. Det är det roligaste sättet att göra det och det är ett kul sätt att lära känna nya människor samtidigt som man får både träning och gör något roligt. Det andra alternativet är att ha en dansstång hemma vilket gör att man kan träna när och hur mycket man vill. De bästa stängerna för ditt hem hittar du här!

Slutsats

Som du märker är det inte riktigt svart eller vitt när det kommer till svaret på vad poledance faktiskt är utan det är uttövaren som avgör vad det blir i slutändan. Men när man tittar på det från utsidan bör man se det som något form av träning då det bli just det oavsett av vilken anledning man dansar poledance. Därför tycker vi att just du ska prova på denna roliga, spännande och lite exotiska dans du med!